Like to follow Xaviera's news & adventures?

Subscribe to Xaviera's Friends and Fans newsletter and receive 2 to 3 updates per year.

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

To protect your privacy we use Mailchimp to send Newsletters.

postmark mailchimp red

 You can unsubscribe at anytime.

Nieuwsbrief - Zomer 2023

Dit is de eerste en tevens laatste newsletter kort na mijn 80e verjaardags feest dat gevierd werd op zondag 18 juni. Met "laatste" bedoel ik dat ik deze tekst als laatste hoofdstuk ga gebruiken om mijn WALL TALK trilogie af te ronden. Ik hou het daarom ook wat korter dan normaal.

Mijn boeken moeten nu echt zo spoedig mogelijk gedrukt worden, zodat ik ze voor het eind van dit jaar 2023 aan minstens 90 vrienden uit Holland kan uitreiken, want dat was een van de redenen dat ik een groot zogenaamd crowd funding feest gegeven heb. En inderdaad het was een feestelijk gebeuren waar wel 100 mensen kwamen opdagen. Intussen was ook de zeer sympathieke filmcrew aanwezig, die samen met Barbara Makkinga bezig zijn een documentaire over mijn leven af te maken, - ook voor het eind van dit jaar.

Zo in het kort er waren deze keer wat minder musici en meer aanwezigen, die op hun beurt hun zegje deden over hun eigen levens verhaal en de rol die ik in hun leven gespeeld heb. Zo was er o.a. een bijzonder dierbare vriendin van Philip en mij: AZMEH DAWOOD en haar 20 jarige zoon, Souffian die ons in de keuken bijstond. Zij is een van onze kleurrijkste, dierbaarste vriendinnen uit Pakistan, getrouwd met Engelse Johnny. Ondanks haar jarenlange MS weet ze nog steeds zich zo vlot mogelijke te bewegen, hetzij in haar cantaatje, op de tandem achterop bij haar man of met een driepoot want ze woont praktisch om de hoek van ons. Kort nadat zij huiswaarts waren gekeerd brak het nieuws dat haar eigen broer, de schatrijke Pakistaanse zakenman DAWOOD met zijn zoon verdwenen waren in een duikboot op weg naar het wrak van de Titanic, samen met nog 3 andere miljonairs. Azmeh was wel op de hoogte dat haar lievelings neefje voor zijn 18e verjaardag deze speciale trip was aangeboden door zijn vader, die er eventjes het bedrag van $440.000 voor had betaald, maar het neefje was er eigenlijk totaal niet in geïnteresseerd. De volgende dagen waren puur hellish voor Azmeh en haar familie. Zij werd dan ook door diverse journalisten uit de hele wereld gebeld om interviews af te leggen over haar familie.

Verder was er ook een nog steeds zeer aantrekkelijke Finse lesbische fotografe/schrijfster Liisa Simola die ik een eeuwigheid niet gezien had en die drie nachten bij ons in de BB logeerde. Zij heeft een halve eeuw geleden, toen we beiden in Toronto woonden, de mooiste slanke naakt foto’s van mij genomen.

Peter van Zonneveld en zijn goede vriendin Marianne Termorshuizen gaf een uitstekende speech over mijn Indische jaren als kleuter en mijn verblijf in de Jappenkampen op Java; Marian Verbraak vertelde over haar gecompliceerde hart transplantatie, die een paar jaar later gevolgd werd door nier- transplantatie. De lieve story teller Kees van Wanrooij, samen met onze huisgenoot Patrick hielden zich bezig met het incasseren van de bijdragen voor mijn boeken en overhandigde Philip en mij daarna een mooie grote ronde taart met een charmant portret van mezelf boven op.

Een goede kameraad, Hans Brouwer die ik ettelijke keren in Mexico heb ontmoet en nu ook in Amsterdam woont, bood me aan mij binnenkort te bezoeken om een en ander uit te leggen over EUTHENASIE, want hij houdt dat soort gesprekken nu ook professioneel na een lang en druk leven als zakenman.

Onze Amerikaanse crooner SHAI SHAHAR gaf vervolgens een interessante muzikale solo speech over wat er allemaal in mijn Wall Talk boeken te lezen zou zijn, als de boeken tegen het eind van dit jaar uit komen.

HENK VISSER, die de meeste foto's heeft genomen van die heugelijke dag en... die ik ook nog uit Toronto ken, was te gast in onze de luxe nieuwe BB luxury loft en werd vergezeld door een andere Scandinavische vriendin uit Denemarken SUZANNE KRAGE, die het uitstekend kon vinden met Liisa Simola.

Zoals vermeld ik hou het kort deze keer, en geef tevens de drie titels van mijn WALL TALK TRILOGIE door in geval je daar tegen het einde van dit jaar wat over hoort of leest in de kranten:

  1. DE GELOUTERDE PARADIJSVOGEL
  2. ALS DE MUREN KONDEN GLUREN
  3. OUD WORDEN IS NIET VOOR WATJES

P.S.: Hierbij tevens een fotootje van ons nieuwe huisgenootje... LUNA een zwart wit boomertje waar vooral Philip zich over ontfermt en er zelfs voor naar wekelijkse puppy training gaat...

Optimized tinywow luna 27681942

Xaviera's Happy House B&B

David

David

Sleeps 2 people. Cozy - intimate atmosphere, king size bed that can also be made up as two single beds - radio,TV and Wi-Fi. Hairdryer, coffee and tea makers in all rooms, private bathroom and toilet.

Read More ...

Goliath

Goliath

Sleeps 2 to 3 people - a spacious room, artistically decorated with king size bed, round table and four chairs, refrigerator, terrace, radio and TV as well as Wi-Fi. Coffee and tea maker in room as well as hairdryer. Private bathroom and toilet.

Read More ...

Happy House B&B Amsterdam

Happy House B&B Amsterdam

Xaviera’s Happy House is the ideal bohemian place to stay at in Amsterdam for a few days, no matter why you come here: for a naughty romantic weekend, a congress at the Rai or simply as a tourist with wife and or kids. When looking for the perfect...

Read More ...

Stadionweg 17, Amsterdam, Noord Holland - 1077RV, The Netherlands